GeoriŽnteerd Scannen

 

GeoriŽnteerd Scannen is een sprekend communicatiehulpmiddel voor anarthrische of dysarthrische mensen dat met toetsenbord, muis of schakelaars bediend kan worden. Het gebruikt zowel opgeslagen als synthetische spraak, woordvoorspelling en een leesregel, wordt vlot geleerd en is uitsluitend op tekst gebaseerd. Het kent drie verschillende scanmatrices en kan op veel manieren worden ingesteld en gebruikt, zie Figuur 1 tot Figuur 5.

 

 

Figuur 1.††††††† GeoriŽnteerd Scannen. Vakjes met / hebben een andere betekenis wanneer zij benaderd worden van links of van boven. Dus is Onder Rechts Ďdí en Rechts Onder Ďeí.

 

†††††††††††††

 

Figuur 2.††††††† Scanmatrix met cijfers en wat lastiger ordening, voor aansturen van woordvoorspelling indien dit niet met een aangehouden schakelaar gelukt.Met Rechts ťn Onder springt het focus naar rechts onder.

 

 

Figuur 3.††††††† Frequentie geoptimaliseerde scanmatrix.

 

GeoriŽnteerd Scannen wordt op verzoek en met plezier gedemonstreerd en kan tot in detail aan individuele behoeften worden aangepast. Dit blijkt slechts gedeeltelijk uit Figuur 4 en Figuur 5.

 

 

Figuur 4. Allerlei opties kunnen eenvoudig worden ingesteld en worden ook onthouden.

 

†††††††††††††

 

Figuur 5. Er zijn nog veel meer opties.

 

Voor meer informatie mail j.verrips@planet.nl of bel 020 685 2275.