De Pratende Computer

De Pratende Computer is een klein bedrijfje dat zeven sprekende computerprogramma's distribueert die gebruik maken zowel van opgenomen spraak als van synthetische spraak.

Lees Voor is bedoeld voor slechtzienden.

Htyp, Lees en Praat, RC-scan en Georiënteerd Scannen zijn bedoeld voor mensen met een motorische spraakhandicap. Ze bevatten verschillende nieuwe technieken voor communiceren met schakelaars en kunnen ook met muis en toetsenbord bediend worden.

Htyp is ontworpen voor hergebruik van opgeslagen tekst en bevat ontzettend veel opties. Lees en Praat is ontworpen voor supersnel invoeren met Morse Code, woordvoorspelling en diverse typen macro's. RC-scan is snel te leren en lijkt ook geschikt voor lijders aan locked-in syndroom met laterale blikverlamming. Georiënteerd Scannen is een actieve scantechniek die verrassend weinig klikjes behoeft en evenals bovenstaanden zowel met één als met twéé schakelaars kan worden aangestuurd.

Schrijf en Spel is bedoeld voor leesonderwijs en voor spelonderwijs en is ook geschikt als hulpmiddel bij leren (blind) typen.

Sprekend Klokje zegt de tijd met een vast interval.

Al deze programma's worden regelmatig downgeload. Wij geloven dat software een dienst is, wij staan open voor alle suggesties om te distribueren, te leren en te servicen, en wij demonstreren gráág.

Verder willen wij graag onderzoek voortzetten en combineren met kleinschalige distributie. Dit kost geld en wij sturen daarom persoonlijke versies aan iedereen die sponsort. Maakt u gewoon een bedrag naar keuze over aan J.Verrips te Amsterdam, post giro 3424164. Heeft u 'serieus geld' dan kunt u ook deelnemen, mail ons uw voorstel.

U kunt ons bereiken op info@depratendecomputer.nl en per telefoon: 020 685 2275.

Onze website is www.depratendecomputer.nl.

Bedrijfsnaam: DePratendeComputer Kamer van Koophandel nr 69225567 BTW nr NL077944173B02